אמנים מציגים: אורי כרמלי | טל שטדלר | רות לאונוב | נעמה בר אור | לו מוריה
'סטודיו gym_ערד' הוא מרחב פעולה ומחקר ציבורי ובינתחומי המבקש לבחון את פוטנציאל השימושים של גינות הבטון הברוטליסטיות בשכונת אבישור בערד.
חברי הסטודיו החלו לעבוד בערד באפריל 2017, תחילה במתכונת של למידה מרחוק (תל אביב-ערד) ולאחר מכן, במהלך חודש יולי במסגרת שהות אמן בתכנית שהות האמנים "ערד אמנות אדריכלות" בעיר.
בספטמבר הקרוב, הסטודיו ימשיך את פעילותו בעיר. הקבוצה תקיים סדרת ניסויים, קבוצות דיון, סדנאות ומופעים בהשתתפות קבוצות פעולה מקומיות ותציג בחלל התצוגה של המרכז לאמנות עכשווית לצד שלטי החוצות הפזורים בעיר (כחלק מפסטיבל קופסה שחורה).
חברי gym הינם אמנים, מעצבים, אדריכלים וחוקרים המתמקמים מידי שנה במרחב ציבורי עירוני חדש מתוך שאיפה לקדם יצירה של מרחבים משתפים.
במהלך תקופת העבודה הראשונה של הקבוצה, עסק הסטודיו בשאלת הלמידה והתכנון של מקום מרחוק בעזרת מיזוג תפיסות מחקר מתחומים שונים. בין היתר נעשו בתקופה זאת חיפוש הקשרים פיזיים-מבניים בין תל אביב לערד, מחקר היסטורי, אדריכלי וחברתי של העיר, איסוף רפרנסים אמנותיים ושיחות עם בעלי עניין בעיר. באמצעים אלו החל הסטודיו לגבש את תפיסותיו ביחס למקום.
לאחר מכן, במהלך תכנית שהות אמן 'ערד אמנות אדריכלות', הסטודיו החל לפעול באחת מגינות הבטון בעיר. בזמן זה נעשו פעולות של ניקוי ועיצוב הקרקע, איסוף ותיעוד סמי-ארכיאולוגי, ניסיונות הצללה שונים וחקירה צורנית של אפשרויות הישיבה בגן.
הפעולות שנעשו בתקופה זאת נבעו מהתפיסות שגובשו עוד בתל אביב והמשיכו להתפתח ולהשתנות עם ההכרות הפיסית והיום יומית עם המרחב.
בחודש ספטמבר, יהפוך חלל התצוגה במרכז לאמנות עכשווית למוקד לעבודה פתוח, על מנת לשתף קהילות שונות בתהליכי העבודה ולקיים דיאלוג בנוגע לעתיד השכונה והגינות.
במהלך החודש יתקיימו פעולות תיעוד, רישום, ניפוי, הריסה וצבירה.
invitation_gym_22 | invitation15.7 | invitation14.7_2 |
---|---|---|
גים |
קול קורא לאמניות ואמנים מערד והסביבה להציע עבודות לתערוכה
הקופסא: שעון חול
תערוכה קבוצתית שתתקיים במרכז לאמנות עכשווית בערד
בין התאריכים 9 בנובמבר - 8 בדצמבר 2020
אוצרת התערוכה: לינה סברדלוב
ליווי אוצרותי: לאה אביר
דד ליין להגשת הצעות: 10 בספטמבר 2020
מה מייחד את אופי הזמן של העיר ערד וסביבתה? כיצד אנו יכולים לתאר את הזמן כאן לאורח המגיע מבחוץ? התערוכה "הקופסא: שעון חול" תעסוק באופן שבו אנו תופסים וחווים את הזמן במקום שלנו.
אולי זה הילד שיכול לעצור סתם ככה באמצע מעבר החצייה ולקשור את השרוך בנעל או האופן שבו אנחנו מטיילים על הכבישים הגדולים והרחבים בשעות הערב? אולי הכבישים בעיר ירשו מהמדבר את ״הגדול והריק״. ואולי זה חום הצהריים הכבד והמטשטש, שמוריד את קצב הפעילות כמעט לאפס, או רוחות המדבר החזקות בסוף כל יום ש״טורפות״ את הכל, או המרחבים האינסופיים שמזמינים את ההולכים בהם לאבד את תחושת הזמן?
התערוכה "הקופסא: שעון חול" מציעה שאלות שונות שעולות מן ההתבוננות בזמן. למשל, מהי רוח הזמן במקום שלנו? כלומר, מהו הכאן והעכשיו, ההווה בו אנו חיים, וכיצד הוא משתנה? ומה לגבי העבר? איך הזמן השפיע על התפתחות העיר? למשל, מלון מצדה, שסיפור הקמתו מזכיר את סיפור הקמת העיר ערד - חזון גדול שפגש במציאות ובזמן. השנים הותירו מן המפואר שבמלונות האיזור רק שרידים שמספרים סיפור וכעת הוא עומד להיהרס לחלוטין. ומה לגבי העתיד? כיצד הדמיון שלנו מאפשר לנו לצייר את דמותה?
התערוכה מציעה את שעון החול כסמל - זוהי זכוכית המלאה בחול, כלומר חומר המכונס בתוך עצמו. החול הוא חול המדבר ואבק העיר, שנישאים עם הרוח מחוץ לשליטתו של האדם. שעון החול נסמך על כוח המשיכה - חוק פיזיקלי שאף הוא מצביע על מערכת חוקים שאין לנו יכולת לשנותם. אל מול שעון החול, הזמן שעובר, אנו מנסים לנתב את דרכנו, להשליט סדר בחיינו. שעון החול, למעשה, מפגיש את החלומות והפנטזיות שלנו עם המציאות וחוקיה.
אמניות ואמנים תושבי ערד והסביבה מוזמנות/ים להגיש עבודות לתערוכה.
במהלך גיבוש ההצעה ניתן להיעזר בחומרים אודות העיר הנמצאים באתר המרכז.
להגשה אנא שלחו לכתובת המייל acacarad2@gmail.com :
-
עד 5 דימויים של עבודות מוצעות - עבודות קיימות, חדשות, או בתהליך. ניתן להגיש עבודות בכל מדיום - ציור, פיסול, וידאו, צילום, מדיה דיגיטלית וכולי. אנא צרפו לכל עבודה פרטים מלאים ככל האפשר (כותרת, טכניקה, גודל וכדומה).
-
תיאור קצר של העבודות המוצעות וכיצד הן קשורות לתערוכה מבחינתך + פסקה ביוגרפית קצרה אודותיך (עד עמוד אחד).
-
קורות חיים אמנותיים ותיק עבודות (אם יש)
מועד אחרון להגשה: 10 בספטמבר
תשובות תתקבלנה עד ה - 20 בספטמבר
ב ה צ ל ח ה !
צילום: דורון אורגיל